Yleiset sopimusehdot ja tietoja kuluttajille

 

1. Yleistä

Nämä CLP Trading GmbH -yrityksen (jäljempänä myyjä) sopimusehdot koskevat kaikkia sopimuksia, jotka asiakas solmii myyjän kanssa myyjän verkkokaupassa tarjoamista tuotteista ja/tai palveluista. Nämä ehdot pätevät asiakkaan omien sopimusehtojen sijaan, mikäli muusta ei ole sovittu. Tehdessäsi tilauksen hyväksyt yleiset sopimusehdot. Näillä ehdoilla ei heikennetä sinulle Suomen lain mukaan kuuluvia oikeuksia.

Asiakkaita ovat sekä kuluttajat että yritykset. Kuluttajalla tarkoitetaan luonnollista henkilöä, joka hankkii tuotteen pääasiassa muuhun käyttöön kuin elinkeinonsa tai ammattinsa harjoittamiseen. Yrityksellä tarkoitetaan luonnollista tai juristista henkilöä tai henkilöyhteenliittymää, joka hankkii tuotteen elinkeinonsa tai ammattinsa harjoittamiseen.

 

Kuluttajakaupassa noudatetaan voimassa olevaa Suomen ja Euroopan Unionin kuluttajansuojalainsäädäntöä. Nämä sopimusehdot eivät ole voimassa siltä osin kuin ne rajoittavat kuluttajan oikeuksia siitä mitä pakottavassa lainsäädännössä on määrätty.

Yritysasiakkaiden ja myyjän välisessä kauppasopimuksessa sovelletaan Suomen kauppalakia ellei näissä sopimusehdoissa ole toisin määrätty.

Kaikki verkkokauppamme sivuilla esitetyt tekstit ja kuvat ovat CLP Trading GmbH -yrityksen omaisuutta. Tekijänoikeuksilla suojatun kuva- ja tekstimateriaalin luvaton käyttö tai kopiointi on kielletty.

 

2. Sopimuksen solmiminen

Tuotteiden esittely verkkokaupassamme ei ole juridisesti sitova tarjous vaan se mahdollistaa asiakkaan tekemään meille sitovan tarjouksen. Asiakas voi tehdä sopimustarjouksen verkkokaupassa olevalla online-tilauslomakkeella, kirjallisesti, faksitse tai sähköpostitse. Online-tilauslomakkeella tilattaessa asiakas tekee henkilötietonsa annettuaan sitovan sopimustarjouksen ostoskorissaan olevista tuotteista napsauttamalla tilauksen viimeisessä vaiheessa painiketta „Lähetä tilaus nyt sitovasti“. Ennen sitovan sopimustarjouksen lähettämistä asiakkaalla on mahdollisuus korjata kaikki antamansa tiedot näppäimistö- ja hiiritoiminnoilla. Tämän lisäksi kaikki tiedot ovat näkyvissä ja korjattavissa vahvistussivulla ennen tarjouksen sitovaa lähettämistä.

Myyjä vahvistaa asiakkaan tekemän sopimustarjouksen vastaanoton viipymättä joko sähköpostitse, faksitse tai kirjeitse toimitettavan tilausvahvistuksen avulla tai toimittamalla tavaran viiden päivän sisällä. Myyjällä on yksittäisissä tapauksissa oikeus hylätä tilaus. Myyjä ei myöskään takaa verkkokaupan tuotteiden saatavuutta kaikissa tilanteissa.

Myyjä tallentaa tilauksen tiedot ja lähettää ne asiakkaalle vahvistukseksi ja kontrolloitavaksi tämän tilauksen teon yhteydessä antamaan sähköpostiosoitteeseen.

Kaikki tilausta koskeva yhteydenpito tapahtuu sähköpostitse. Asiakkaan tulee varmistaa, että hänen tilauksen teon yhteydessä antamansa sähköpostiosoite pitää paikkansa. Asiakkaan tulee myöskin erityisesti roskapostisuodatinta käyttäessään varmistaa, että hän voi vastaanottaa myyjän tai tilauksen toimittavan kolmannen osapuolen lähettämät sähköpostit.

 

3. Hinnat ja maksuehdot

Myyjän ilmoittamat hinnat ovat euromääräisiä loppuhintoja, jotka sisältävät kulloinkin voimassa olevan Saksan arvonlisäveron. Tämän lisäksi perittävät toimituskulut ilmoitetaan kunkin tuotteen tuotekuvauksessa.

Tarjoamme asiakkaillemme seuraavat maksutavat, ellei tuotekuvauksessa ole muuta ilmoitettu:

  • Etukäteismaksu tilisiirtona

  • PayPal

  • Luottokortti

  • Postiennakko

Maksu erääntyy muissa kuin postiennakkotilauksissa heti tilauksen teon jälkeen.

 

4. Toimitus- ja lähetysehdot

Tilaus toimitetaan kuriirilähetyksenä asiakkaan tilauksen teon yhteydessä ilmoittamaan osoitteeseen. Toimitamme tilauksen asiakkaan antamaan osoitteeseen myöskin PayPal:in kautta maksettaessa (PayPal:iin tallennetun toimitusosoitteen sijaan). Mikäli asiakas ei ole antanut erillistä toimitusosoitetta, on laskutusosoite samalla myös toimitusosoite.

Mikäli tilauksen toimittaminen asiakkaalle ei ole mahdollista, lähettää tilauksen toimittava kuljetusyritys tavaran takaisin myyjälle. Asiakas kantaa tästä aiheutuvat kulut, paitsi jos hän ei ole vastuussa epäonnistuneesta toimitusyrityksestä tai jos hän käyttää näin tilauksen perumisoikeuttaan.

Asiakkaana sinun tulee ilmoittaa etukäteen asioista jotka voivat vaikuttaa toimitukseen, esimerkiksi ovikoodista.

   

5. Omistuksenpidätysehto

Toimitetun tavaran omistusoikeus säilyy myyjällä, kunnes kauppahinta on kokonaan maksettu.

 

6. Vikavastuu

Mikäli tavara on viallinen, pätevät kuluttajansuojalain mukaiset asetukset. Tästä poiketen pätevät seuraavat säännökset:

 

Yrityksille

Vikavastuu edellyttää, että tavara on olennaisesti huonommassa kunnossa kuin ostajalla sen hinta ja muut olosuhteet huomioon ottaen on ollut perusteltua aihetta edellyttää.

Vikavastuun vanhentumissäännös yrityksille:

Uusille tuotteille 1 vuosi tilauksen toimittamisesta asiakkaalle

Käytetyille tuotteille ei ole vikavastuuta

Mikäli tuote korvataan vikavastuun aikana, ei vikavastuuaika pitene.

 

Kuluttajille

Vikavastuun vanhentumissäännös kuluttajille:

Uusille tuotteille 2 vuotta tilauksen toimittamisesta asiakkaalle

Käytetyille tuotteille 1 vuosi tilauksen toimittamisesta asiakkaalle

Kuluttaja on velvollinen tarkastamaan lähetyksen viipymättä ja ilmoittamaan kuljetusvaurioista heti sekä tilauksen toimittavalle kuljetusyritykselle että myyjälle.

 

7. Mitat

Tuotekuvauksissa ilmoitetut mitat ovat noin-mittoja.

 

8. Voimassaolo

Nämä ehdot tulevat voimaan 11.6.2010 ja korvaavat aikaisemmat sopimusehdot. Nämä ehdot ovat voimassa toistaiseksi. Myyjällä on oikeus muuttaa yleisiä sopimusehtoja, tuotteiden hintoja ja maksuperusteita.